Baggrund

Som engageret billardspiller med en særlig stor forkærlighed for skomardisciplinen, ønsker jeg at bidrage så meget som muligt for at udvikle sporten, men også fastholde og udvikle nye værktøjer til miljøet som kan anvendes til afholdelse af turneringer hvor end de afholdes. Disse værktøjer mener jeg skal være til gavn for alle – både spillerne, spillestederne, turneringslederne, publikum og sofapublikum. Ideen med skomarbillard.dk har ligget i skuffen en del år, men jeg mener tiden er den rette til nu at løfte eksisterende niveau således vores fælles sport kan udbredes endnu mere.

Nuværende udfordringer ved afholdelse af turneringer

  1. Ingen fælles turneringskalender som skaber overblik over turneringerne rundt om i landet. Hvem skal man kontakte ved tilmelding?, hvad koster det?, hvor finder jeg info om begivenheden? mv. Og vigtigst hvor finder man info uden man er koblet op de rigtige Facebook-grupper?.
  2. Selve afholdelsen af turneringerne sker enten på papir eller via Excel skemaer. Disse skemaer giver spillere og publikum på spillestedet et overblik over status i turneringen. Men det er vanskeligt at følge med for alle dem som ikke fysisk er tilstede på spillestedet, og de er afhængige af turneringslederen eller andre poster løbende stillingerne op på begivenheden eller diverse grupper på Facebook. Med andre ord; vil man følge med så skal man være koblet op på de rette Facebook-grupper for at se og følge med i resultaterne, og man har ikke mulighed for at følge med ”live”.
  3. Mens turneringen kører så ”drukner” de løbende resultater i Facebook. Uploadede skemaer kommer hurtigt nederst i diverse feeds, hvorfor det kan være vanskeligt at finde skemaer og resultater.

Hvad kan skomarbillard.dk?

  1. En hver bruger kan oprette en profil med information om ham/hende. Det er en sjov gimmick hvor brugeren selv skriver sin egen profil således andre i miljøet kan læse om, og se hvem folk er. På den måde øges kendskabet til spillere rundt om i landet endnu mere – en slags “LinkedIn for skomarspillere” idet hver profil har sin egen unikke URL som nemt kan deles på de sociale medier.
  2. En bruger som er logget ind kan oprette en turnering med relevant information om turneringen. Brugeren ”ejer” nu turneringen, og vil dermed automatisk være turneringsleder. Turneringen vil nu være synlig for alle i kalenderen, og turneringslederen kan til en hver tid redigere i info om turneringen såfremt det er nødvendigt. Kalenderen kan synkroniseres til Google, Outlook, iPhone mv.
  3. En turneringsleder kan afholde en turnering online via websitet uden brug af papir eller Excel skemaer. Det har den store fordel at interesserede, ligegyldigt hvor de befinder sig, kan følge med i samtlige puljer gennem hele turneringen online uden at skulle lede rundt i Facebook. Skemaerne vil være knyttet til turneringen, også efter turneringen er afsluttet således man kan gå tilbage og se resultaterne. Alle skemaer har en unik URL hvorfor det er nemt at dele på de sociale medier.

Det er vigtigt at pointere at målsætningen ikke er at ødelægge Facebook-grupper eller begivenheder, men at skabe et værktøj som supplement til disse. Jeg håber meget at især de etablerede turneringsledere, og nye for den sags skyld, vil oprette turneringerne i kalenderen, og kaste sig ud i at afholde turneringer online således jeg kan få feedback til eventuelle rettelser til version 2.0.

Jeg har mange ideer til en version 2.0. men de kræver mange hundrede udviklingstimer, og kræver folk selvfølgelig bruger sitet – så vi starter med version 1.0. og derefter vil jeg udvikle sitet baseret på udefrakommende kritik og egne erfaringer.

 

Kritik modtages med kyshånd

Brian ”Trucker” Jensen